Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Οι εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί που διαδήλωσαν για το ασφαλιστικό σ’ όλη την Ελλάδα έστειλαν ένα μήνυμα οργής ενάντια στην απελπισία που τους επιφυλάσσει όχι μόνο το νομοσχέδιο για την ασφάλιση αλλά το σύνολο της επίθεσης από το κράτος και το κεφάλαιο. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, φοιτητές άνεργοι και μετανάστες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον αγριανθρωπισμό του κέρδους και τον μονόδρομο που αυτό επιβάλει. Το ασφαλιστικό είναι η κορυφή του παγόβουνου που δημιουργεί η συσσωρεμένη απελπισία και ο εξευτελισμός της αξιοπρέπειας του συνόλου των εργαζομένων.

Τα περιθώρια των αυταπατών για τις ‘’λύσεις’’ που δίνουν οι κομματικές και συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες γίνονται όλο και πιο στενά όλο και πιο αδιέξοδα. Όσο πιο μεγάλη γίνεται η επίθεση της καθεστωτικής εκμετάλλευσης άλλο τόσο πιο έντονη γίνεται και η διαπραγμάτευση της ήττας απ’ αυτές τις γραφειοκρατίες. Τα ψίχουλα δεν αρκούν για να βαφτίσουμε την ήττα ‘’νίκη’’. Έχουμε ανάγκη από πραγματικές νίκες κι αυτές δεν μπορεί να τις πραγματοποιήσει κανείς άλλος πέρα από μας τους ίδιους. Να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης κατέλαβε την ημέρα της απεργίας για 2 ώρες τα γραφεία του ΤΕΒΕ στην Αριστοτέλους για λόγους όχι μόνο συμβολικούς αλλά και πραγματικούς με κεντρικό πανό ‘’Όχι άλλη ήττα. – Όχι στην κομματική ξεφτίλα. – Όλα για όλους τίποτα για το κράτος και τ’ αφεντικά’’. Εν συνεχεία στο ύψος της Εγνατίας με Αριστοτέλους κατά τη διάρκεια της ογκώδους πορείας κατέβασε και κατάστρεψε την κάμερα παρακολούθησης των εργατικών συγκεντρώσεων με την απόλυτη συναίνεση των διαδηλωτών. Ήταν μια ακόμη απάντηση ενάντια στο ‘’Σανιδωμένο’’ γκάζι της καταστολής που έχει πατήσει το καθεστώς σε βάρος όλων όσων το αμφισβητούν. (Μ’ αυτή την ξέφρενη πορεία της καταστολής βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος και ο Β. Μποτζατζής μαζί με άλλους 3 διωκόμενους κάτω απ’ το βάρος του τρομονόμου χωρίς κανένα πρόσχημα που να αναλογεί σε τέτοιας βαρύτητας κατηγορία).

Απέναντι στο ‘’μάτι’’ της αστυνομίας και στα εισαγγελικά διατάγματα η απάντηση θα είναι μία και σταθερή: Οι δρόμοι δεν τους ανήκουν και θα αγωνιστούμε να παραμείνουν ελεύθεροι – δημόσιοι – και κοινωνικοί και σ’ αυτό το σημείο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 2 εναερίτες της ΔΕΗ, που διώκονται για την απομόνωση της λειτουργίας των καμερών στο πεδίο του Άρεως.

Ο αγώνας για το ασφαλιστικό μόλις άρχισε.

Ο αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση απ’ τα δεσμά της εκμετάλλευσης δεν σταμάτησε ποτέ. ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ