Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

Για τα γεγονότα στο λιμάνι της Πάτρας

Το βράδυ της Πέμπτης μετά το σοβαρό τραυματισμό νεαρών Αφγανών προσφύγων από λιμενικούς και «νομοταγείς» πολίτες ξέσπασαν επεισόδια στο λιμάνι της Πάτρας στην περιοχή του μόλου. Το περιστατικό είναι ένα ακόμα γεγονός στην αλυσίδα των ξυλοδαρμών, των μαχαιρωμάτων και των εξευτελισμών που δέχονται καθημερινά από τις δυνάμεις καταστολής αυτοί οι άνθρωποι.

Το βράδυ της Πέμπτης λοιπόν βρεθήκαμε μαζί τους μαζί με πολλούς άλλους. Βρεθήκαμε μαζί με ανθρώπους απελπισμένους και εξαθλιωμένους, από την κρατική βαρβαρότητα που τους καταδικάζει σε ζοφερές συνθήκες επιβίωσης, αλλά και ταυτόχρονα με ανθρώπους αποφασισμένους να αντισταθούν με μόνο όπλο την εξεγερμένη τους αξιοπρέπεια.

Για εμάς οι κραυγές τους που ξεκινούν από τα βουνά του Αφγανιστάν και φτάνουν στις φωτισμένες λεωφόρους της δήθεν πολιτισμένης Δύσης συμπυκνώνουν τη οργή του κάθε καταπιεσμένου ενάντια στην παγκόσμια κυριαρχία.

Καλούμε όλη την πατρινή κοινωνία στο αγώνα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες.

Καμία ποινικοποίηση της Αλληλεγγύης

Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Πάτρας

Υ.Γ. Συλλογή ρούχων και φαρμάκων θα γίνεται από Τετάρτη έως Σάββατο απόγευμα στον ανοιχτό κοινωνικό χώρο VERSUS (Αράτου 49)

antiauthoritarianmovement@gmail.com